Zrání vína v sudech barrique

Robert Steidl, Georg Leindl

obálka

72 stran, brož., formát 148 x 210 mm, cena 177 Kč
ISBN 80-903201-1-2

Pro Národní salon vín vyrobilo nakladatelství RADIX, které zajišťuje i distribuci.

Publikace je momentálně rozebrána.

Zrání vína v sudech barrique je dnes všeobecně akceptovanou metodou. Jako jedna z řady možností vinifikace předává vínu charakteristické aroma. Aby bylo dosaženo optimálního výsledku, jsou k dispozici komplexní možnosti výběru dřeva, zpracování a skladování vína, které však vyžadují vysokou míru zkušeností. Poznání základů o volbě vhodného dřeva, průběhu reakcí ve víně a rozhodujících faktorech o zrání je důležité pro optimální vyzrání příslušného vína. Tato kniha si klade za cíl podpořit vinaře při předcházení vadám vína a při přijímání správných rozhodnutí.

K obsahu:

Autoři
Dipl.-Ing. Robert Steidl pracuje od roku1988 ve Vyšším spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu, od roku 1995 jako vedoucí oddělení sklepního hospodářství.

Dipl.-Ing. Georg Leindl je od roku 2000 vědeckým pracovníkem Vyššího spolkového ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu.

Překladatel
Ing. Jiří Sedlo, CSc. pracoval od roku 1994 jako tajemník v Českomoravské vinohradnické a vinařské unii, od roku 2000 je jejím předsedou.


OBSAH: